SAP UI5 használat PLM Recept Menedzsment területen

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozatomban egy SAP UI5 (SAP Development Toolkit for HTML5) keretrendszert alkalmazó, webes applikáció fejlesztését mutatom be PLM Recept Menedzsment (Product Lifecycle Management – Recipe Management) területen, mely SAP HANA adatbázisban létrehozott virtuális adatmodellekből (VDM) állítja elő az adattartalmat.

A munkámat az SAP Hungary Kft. PLM Recept Menedzsment csapatában végeztem, mint gyakornok. A feladat alapján kitűzött célom az volt, hogy megismerjem a megvalósításhoz szükséges technológiákat, és egy üzletileg helyesen működő alkalmazás fejlesztése során gyakorlatban is alkalmazzam az új ismereteimet.

A feladat elkészítéséhez először alaposan tanulmányoznom kellett a termék életciklus menedzsment szoftvercsomag üzleti jelentőségét, ezen belül a folyamatorientált gyártás támogatására készült recept menedzsment terméket és annak főbb objektumait, név szerint a specifikáció és receptúra objektumokat (2.2 – 2.3 fejezet).

A megvalósításhoz elengedhetetlen üzleti leírást követően a munkám során megismert és alkalmazott technológiákat jellemzem. Ezek között megtalálható a háttérlogika implementálásához használt SAP HANA memória-alapú relációs adatbázis-technológia általam fontosnak vélt tulajdonságai, a modellezéshez használt nézetek leírásai valamint az Extended Services (XS Engine) réteg jelentősége (2.4 fejezet). A szerver oldalon alkalmazott ismeretek után a kliens-oldali technológiák jellemzése következik, mint a JavaScript, SAP UI5 és az AJAX (2.5 fejezet).

A dolgozat hátralevő részében a vízesés modellnek megfelelő alkalmazásfejlesztési metodológia mentén mutatom be az elkészült applikáció tervezési, megvalósítási és tesztelési fázisait (4. fejezet).

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.