SAP és IBM platform integrációjának vizsgálata összetett folyamatokban

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A világ vállalatainak működése az informatika jelenléte nélkül már elképzelhetetlen. A különböző számítástechnikai ismeretek, szabványok felhasználásával a kommunikáció már real-time zajlik és a rendszerek egymással való működése a különböző komponensek stabil integrációja nélkül biztosíthatatlan.

A legtöbb vállalat számára nélkülözhetetlenek a nyilvántartó rendszerek, melyek segítségével naprakész adatokat kaphatnak a vállalat eszközparkjáról vagy a vállalat gyártási tevékenységének biztosítása végett szükséges a rendelkezésre álló alapanyagok, alkatrészek számának ismerete. Gyakran előfordul, hogy a készletnyilvántartó szerves része egy komplexebb vállalati irányítási rendszernek, mely az előbbin kívül, további folyamatok, adatok és karbantartásáért is felelős. Sok esetben szükséges, hogy a nyilvántartó rendszer adataihoz egyre szélesebb körben lehessen hozzáférni, akár különböző alkalmazásokon keresztül, azok környezetétől, nyelvétől, protokolljainak és adathasználatától függően. Erre a problémára nyújt megoldást a rendszerek közti integráció különböző szerverek és alkalmazások segítségével. Ezek az integrációs eszközök ellátják azokat a feladatokat, melyek időigényes fejlesztések árán lennének megvalósíthatóak, és az alkalmazások változásával járó függőségek okozta módosítások is könnyebben elvégezhetőek.

Napjaink egyik piacvezető vállalati rendszere az SAP, mely széleskörű támogatást nyújt a vállalati folyamatok ellátásában és adatainak kezelésében. Egyre elterjedtebbek a vállalatirányítási rendszerek, és ezek együttműködése a vállalat többi szerverével, alkalmazásával, a hatékony működés érdekében elkerülhetetlen.

Az IBM WebSphere termékcsalád a rendszerek kooperációjára specializálódva olyan szoftvereket tartalmaz, melyek a rendszerek összehangolására, üzemeltetésére hatékony megoldást nyújt és stabil, veszteség nélküli információáramlást tesz lehetővé.

A fent említett rendszerek alkalmazásával, olyan rendszer alakítható ki, mely a vállalat számos informatikai folyamatát egybefogja és biztosítja a komplikáció mentes működést.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.