SAP rendszeradatok megjelenítése mobilon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozatom célja allergén rendszeradatok megjelenítésére alkalmas front-end - back-end alkalmazás elkészítése. A szoftver front-end fejlesztése Android, míg a back-end rész ABAP nyelven íródott.

A dokumentáció első fejezeteiben az alkalmazás fejlesztéséhez kapcsolódó technikákat mutatom be. A rendszeradatok megjelenítésére alkalmas technikák közül tárgyalom speciálisan az SAP rendszerekhez illetve a konkurens vállalat irányítási szoftverekhez kapcsolódó mobiltechnológiákat is, mellyel egy átfogó képet szeretnék nyújtani az olvasóknak a piacon lévő lehetőségekről. Ezután elemzem az Android-alapú fejlesztés alapelveit és ismertetem a rendelkezésre álló szoftver és fejlesztő eszközöket.

Az elméleti ismertetést követően bemutatom az általam választott prototípust, melyen az alkalmazás továbbfejlesztését végeztem el, illetve némi kitekintéssel részletezem és bemutatom miért tartottam fontosnak, hogy az alkalmazást az általam választott funkciókkal bővítsem. Ehhez kapcsolódóan említés szintén PLM-t és GDSN-t ismertetem.

A további fejezetekben, az általam elvégzett konfigurálási, tervezési, fejlesztési és tesztelési feladatok dokumentálása következik. A szakdolgozatomat egy a félévre vonatkozó összegzés zárja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.