SAP üzleti mobil alkalmazások támogatása hibrid pluginok fejlesztésével

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A diplomaterv célkitűzése, hogy felmérjem a hibrid alkalmazásfejlesztés jelenlegi állapotát. Ezt olyan SAP fejlesztésű hibrid bővítmény felhasználásával kívánom bemutatni, amellyel üzleti mobil alkalmazásokat lehet támogatni.

A dolgozat ismerteti a mobil trendekkel kapcsolatos általános tudnivalókat, a diplomamunka alatt használt Apache Cordova hibrid keretrendszert és SAP Mobile Platform Kapsel SDK-val kapcsolatos vonatkozását. Itt kitérek a diplomatervezésben elért eredmények összegzésére (VoiceRecording plugin), valamint annak kapcsolódási pontjára a dolgozat gyakorlati részére.

Az elvégzett feladatok hangsúlyos részét az új logon koncepción végzett munka képezi. Annak feltárását követően egy általam kiválasztott pluginon (Secure Store) keresztül végzek el tervezési, fejlesztési, illetve tesztelési feladatokat. A különböző fázisokban a specifikálást mindig ábrán keresztül való szemléltetése, a fontosabb metódusok használatának bemutatása, és az eredmények összegzése követik egymást továbbfejlesztési lehetőségekkel zárva. A feladat szakaszai egy mintaalkalmazás készítéséből, a bővítményen való fejlesztésből hibrid és natív oldalon, valamint ezeknek az egység teszteléséből állnak.

Végezetül a hibrid technológia érettségét felmérve, összehasonlítom egy natív, legacy rendszerrel teljes fejlesztési életciklus mentén. A szerzett tapasztalatokat pedig egy elemzésen összegzem mind a technológia, mind a projekt szintjén.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.