SICU folyamat támogatás megvalósítása .NET környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Benedek Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A müncheni Großharden klinika sebészeti intenzív osztályán (SICU) egy PDMS (patient data management system) intenzív IT rendszer kerül bevezetésre. Az említett rendszer a QCare szoftver, melyet a Health Information Management (HIM) cég fejlesztett ki. A megvásárolt szoftver ready to use verziója sikeresen telepítve lett a sebészeti intenzív osztályon. A klinika egészségügyi IT részlegén futó projekt fő célja az említett szoftver testreszabása illetve kiegészítése az orvosok és ápolók közreműködésével. A gyakorlati időm alatt az említett projektben vettem részt, melynek munkájából született a diplomamunkám.

A gyakorlatom során feladatom volt a sebészeti intenzív osztályon történő folyamatok alapos megismerése, a QCare szoftwer használatának illetve funkcióinak megértésére, valamint nagy hangsúlyt kapott egy saját alkalmazás fejlesztése .NET környezetben, melyet a QCare szoftverbe kellett beintegrálnom. Az alkalmazás fejlesztése során feladatom közé tartozott mind a külsős céggel mind az ápolókkal való kapcsolattartás és heti szintű egyeztetés is.

A gyakorlatom végére született egy prototípus, amely eleget tesz az ápolók által támasztott követelményeknek. Letisztult felületekkel rendelkezik, mindez azt hivatott szolgálni, hogy minél egyszerűbbé és gyorsabbá váljék a dokumentálás folyamata. Valamint a QCare szoftverből futtatható, így az ápolók a korábbi QCare által felkínált felület helyett, a közös megbeszélések során leegyeztetett felületen tudják megfigyeléseiket dokumentálni, melynek használatával a folyamathoz szükséges idő a negyedére csökkent. Az intenzív osztályon pedig egy orvos, ápoló legdrágább kincse nem más, mint az idő.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.