Sablon alapú cikkgenerálás digitális magazinhoz

OData támogatás
Konzulens:
Fekete Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A táblagépek és nagy kijelzős mobiltelefonok térhódítása a médiafogyasztásra is hatással van. A nyomtatott újságok szerepét lassan átveszik a digitális magazinok, melyek egy újfajta olvasási élményt nyújtanak a fogyasztók számára. Ehhez nem csak a nyomtatásra szánt anyagok digitális formában való kiadása szükséges, de célszerű a tartalmak újfajta strukturálása, megjelenítése, hogy az valódi digitális élményt nyújtson az olvasó számára.

A dolgozat célja, hogy azt a folyamatot, amely során egy print médiából digitális média lesz, megpróbálja minél inkább automatizálttá tenni, de megtartva a lehetőséget a részfolyamatok finomhangolására. A fejlesztéseket egy már meglévő e-magazinszerkesztő alkalmazásába integráltam.

A dolgozat bemutatja, hogy hogyan történik a nyomtatásra szánt cikkek tartalmi egységeinek importálása absztrakt adatmodellek segítségével, illetve hogyan egészül ki a szerkesztőalkalmazás sablonok létrehozását támogató elemekkel. Láthatjuk, hogy milyen megoldást nyújt az importált tartalmak és a létrehozott sablonok illesztésére, illetve ezek felhasználásával digitális cikkek generálására. Megismerhetjük továbbá a szerkesztőt bővítő felületeket, amelyek lehetőséget adnak sablonok szerkesztésére, segítik a teljes lapszámok generálását, illetve az illesztés finomhangolását.

A dolgozat végén látható a teljes folyamat, melyben a nyomtatásra szánt cikkekből digitális magazin lesz.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.