Sablon alapú dokumentumgenerálás nagyvállalati környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ráth István Zoltán
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. egyik fő informatikai tevékenysége a számlák, szerződések, nyilatkozatok generálása, illetve nyomtatása. Ezt eleinte sablon alapú IBM Notes alkalmazásokkal végezte, azonban nemrég átváltott IBM BPM platformra, ami sokkal korszerűbb lehetőségeket is kínál, mint például közvetlen elektronikus elérés az ügyfelek számára. A GHG 2014-ben bevezette az IBM BPM platformon működő felhasználói portálját, amelyen a bankok

elektronikusan nyújthatják be a hitelgarancia kérelmeiket. Ez webes űrlapok kitöltésével és a webszervíz interfész műveleteinek meghívásával tehetik meg.

Ennek következtében szükséges, hogy többek között a sablon alapú dokumentum generálás is ebbe a folyamatvezérelt környezetbe legyen áthelyezve. Azonban ez az eddig megvalósított alkalmazás még nem képes egyszerre nagy mennyiségű, akár több tízezer darab dokumentum legenerálására.

Emiatt tehát a feladatom az, hogy ezt megtervezzem és megvalósítsam, az IBM BPM platform megismerésének és megértésének segítségével, valamint a cég által eddig megírt DocGen alkalmazás tanulmányozásával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.