Sablonalapú dokumentumgenerálás rugalmas adatmodell alapján

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dudás Ákos
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Vállalati környezetben sok olyan dokumentum keletkezik, ami sablon alapján készül el, pl. számlák, szerződések, jelentések, stb. Közös tulajdonságuk, hogy tartalmuk két részre bontható: statikus (változatlan) és dinamikus (dokumentumonként változó) szövegre. Az iratok előállításának automatizálására gyakran egyedi, problémaspecifikus megoldások születnek. A dolgozat célja egy olyan szoftvercsomag megtervezése és megvalósítása, ami a folyamatot általánosan hajtja végre, újrafelhasználható módon.

A dolgozat bemutatja, hogy a piacon milyen megoldások léteznek a felvetett problémakörre. Megismerjük, hogy a fejlesztési környezet és a feladat milyen nehézségeket vet fel, és hogy azokat hogyan lehet áthidalni. Áttekintjük az általános adatmodell felépítését, ami lehetővé teszi a dokumentumkészítés feladatának általánosítását. Bemutatásra kerül az iratkészítés folyamata az első lépéstől az utolsóig.

Láthatjuk a generálási folyamat két oldalát: a sablonkészítést és a dokumentumgenerálást, a kettő közötti kapcsolatot, illetve azt, hogy ezeket milyen eszközökkel, milyen mértékben lehet támogatni. Megismerjük a sablonok elkészítését segítő alkalmazás felépítését, belső működését, felhasználói felületeit. Láthatjuk, hogy a dokumentumgenerálás milyen alfolyamatokból áll, azok megvalósítása hogyan történik, milyen eszközökkel.

A dolgozat végén megismerhetjük a megvalósítás során felmerült nehézségeket, a munka továbbfejlesztési lehetőségeit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.