Sablonkönyvtár fejlesztése PLC rendszerekhez

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Korunk iparában a gyártási folyamatok automatizálása elengedhetetlen feltétele a termékek nagymennyiségben történő előállításának. Berendezések használatával gyorsítani és pontosítani lehet a termelést, emellett pedig a késztermék megfelelő minőségének biztosítását is meg lehet könnyíteni.

A dolgozat kitér az ipari vezérlők használatára, továbbá a piacon elérhető lényegesebb gyártókra is. Ezen gyártók különlegességei és fejlesztőkörnyezeteik is bemutatásra kerülnek, a specialitások összehasonlításával. A tanulmány ismerteti még az ipari vezérlők és a megjelenítő rendszer közötti, valamint különböző gyártótól származó vezérlők közötti kommunikációt is. Ezek után bemutatásra kerülnek a félév során megismert sablonkönyvtárak, melyek elemzése jó alapot ad a fejlesztendő eszköz készlethez. Az említett struktúrákból levont következtetésekre is kitér a dolgozat.

A tanulmány második felében található a fejlesztett sablonkönyvtár ismertetése. A munka során felmerülő alternatívák és irányválasztások mellett a tervezés főbb lépései kerülnek bemutatásra. Továbbá elemezésre kerülnek a tervezett struktúra előnyei a korábban ismertetett könyvtárakéval szemben.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.