Sales tevékenység támogatása adatelemzési megoldásokkal

OData támogatás
Konzulens:
Nagy István
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Sales tevékenység támogatása adatelemzési eljárásokkal egyre elterjedtebb módszerré válik egy olyan környezetben, ahol a keletkező információk mennyisége kétévente megduplázódik, és egyre több adatelemzői eszköz képes segíteni a szervezeteknek megérteniük a felgyülemlett adataikat.

A prediktív analitikai szolgáltatás egy olyan felhő alapú támogatást nyújt a vállalatoknak bevételeik növelésére, amely a CRM rendszerben tárolt adatokon végzett adatelemzői folyamatok eredményei alapján ügyfelenként meghatározza a sikeres üzletkötések valószínűségét.

Ennek megfelelően a szolgáltatás egy olyan bővíthető keretrendszerre épül, amely adatelemzői folyamataival többféle módon is képes támogatni az értékesítési tevékenységet. Ez a keretrendszer három professzionális komponensből épül fel, melyek használata egyszerű.

A Salesforce CRM rendszere felelős azért, hogy az értékesítéssel és ügyfelekkel kapcsolatos adatokat összegyűjtse és eltárolja a felhőben. A Salesforce-on belül egy alkalmazás segítségével lehetőség nyílik adatelemzői folyamatok elindítására és az eredmények megjelenítésére a felületen.

A RapidMiner egy integrált környezetet biztosít prediktív analitikai és üzleti analitikai célok megvalósítására. A feladat során fejlesztett operátorok segítségével a RapidMiner lekérdezi az adatokat a Salesforce-ból, amelyekre adatbányászati modelleket tud építeni, majd az eredményeket frissíti a felhőben működő CRM rendszerben.

A RapidMiner-t a RapidAnalytics-hez kapcsolva egy a Salesforce-ból bármikor meghívható adatelemzői szolgáltatást lehet létrehozni az adatelemzői folyamatokból. A RapidAnalytics ezen kívül lehetővé teszi, hogy az elemzők közösen dolgozzanak a felhőben tárolt adatelemzői folyamatokon.

Ezekkel az elemekkel együttesen a prediktív analitikai szolgáltatás szétválasztja az értékesítők és elemzők szerepkörét, miközben egy dinamikus környezetet biztosít az adatelemzések végrehajtásához.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.