Setty integrálása a CIRCLE rendszerbe

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kápolnai Richárd Péter
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Irányítástechnika és Informatika Tanszék és a Közigazgatási Informatikai Központ által fejlesztett CIRCLE felhő egy Infrastructure as a Service megoldás, amelyben a felhasználók virtuális számítógépeket hozhatnak létre és használhatnak. A CIRCLE használhatóságának kiterjesztése érdekében elkezdődött a Setty fejlesztése, amely a CIRCLE-t kívánja elindítani Platform as a Service irányba azzal, hogy a felhasználók a bérelt virtuális gépeiken tetszőleges szoftvert futtathatnak, mindezt egy grafikus felületen megtervezve, minimális informatikai tudással.

A Setty használatával a felhasználók összeállíthatják az elképzelt rendszerük modelljét egy grafikus felületen, ahol hozzáadhatók a modellhez a kívánt szolgáltatások, az azokat futtató számítógépek és a köztük lévő kapcsolatok. Az elkészült modellt a felhasználó gombnyomásra élesítheti, nincs további teendője, a Setty elvégzi a modell validálását majd telepíti és konfigurálja a modellben szereplő szolgáltatásokat.

A szakdolgozat a Setty CIRCLE-be történő integrációját mutatja be onnan kezdve, hogy a már létező, de erősen átalakított interfacehez hozzáigazításra került a grafikus felület, egészen a tényleges (kezdetleges) konfiguráció menedzsment feladatok ellátásáig.

A szakdolgozat során bemutatásra kerül a Setty koncepciója, valamint a továbbfejlesztése során felhasznált technológiák. Részletesen bemutatásra kerülnek azok a módosítások és átalakítások, amelyek által eljutottunk a Setty jelenlegi állapotába ahol már a célként kitűzött feladatait részlegesen ellátja. A dolgozat lezárásaként további fejlesztési lehetőségekre, valamint jelenlegi hiányosságuk javítására teszek javaslatokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.