Sharing Community portál tervezése és fejlesztése php alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Napjainkban egyre növekvő problémát okoz az emberiségnek a túlfogyasztás. Olyan dolgokat vásárolunk, melyekre nincs is igazán szükségünk, vagy csak egyszer-egyszer használjuk. Nem csak gazdasági okokból fontos ezzel foglalkozni, hogy az em-berek hasznosabb dolgokra költsék a pénzüket, hanem a környezetszennyezést is erősen visszafogná, ha megfelelő módon küzdenénk a jelenség ellen. Megfelelő kampányolás elősegíthetné az emberek hozzáállásának javulását, így kevesebb feleslegesen megvásá-rolt termék kerülne a szemetesbe, ezzel jelentősen csökkenne a környezetszennyezés is.

A marketing eszközök mellett azonban lehetőség van különböző informatikai megoldásokkal is próbálkozni, melyek a közösség összetartó erejét hivatottak kiaknázni. Külföldön látott minta alapján egy olyan eszközt hoztam létre szakdolgozatom során, amellyel a portálra regisztrált felhasználók egyes nem, vagy nagyon keveset használt tárgyaikat képesek kölcsönadni egymásnak, ezáltal javítani az eszközök kihasználtságát, csökkentve a felesleges költekezést, valamint ebből adódóan a környezetszennyezést.

Szakdolgozat során elért eredmények

Irodalomkutatást végeztem, melynek során részletesen megismerkedtem a Sharing Community elvével, előnyeivel és korlátaival egyaránt, valamint elmélyültem a Wordpress keretrendszerben és a PHP programnyelvben, mely alapjául szolgált az al-kalmazásom elkészítésének.

Egy olyan alkalmazást készítettem, melyen a felhasználók regisztrációt követően képesek termékeket feltölteni, karbantartani, majd ezeket egymás között megosztani. Az alkalmazás PHP alapú, kihasználva a WordPress által nyújtott lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.