Siemens S7-300 terepi eszközök tesztautomatizálásának minőségjavítása folytonos integrációt támogató környezet kialakításával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A felhasználók jogosan számítanak rá, hogy a szoftverek, amelyek az élet különböző területein való munkát egyszerűsítik, vagy szórakoztató céllal készültek, az elvártnak megfelelően működjenek. Ehhez a szoftverek tesztelésére van szükség.

Diplomatervem készítése során egy, az evosoft Hungary Kft. O3_4 Field Devices Systemtest projektje keretében tesztelésre használt alkalmazás minőség menedzsmentjének javítását végeztem. Az alkalmazás a Siemens TIA Portal működését ellenőrzi és a tesztelők munkáját segíti. Hogy megbízhassunk az alkalmazás használatával nyert teszteredmények helyességében, bizonyos mértékig magát az alkalmazást is tesztelni kell. A hozzá tartozó korábbi teszteljárás az alkalmazás egyre növekvő méretéből kifolyólag már nem volt elegendő annak alapos teszteléséhez.

A meglévő teszteljárást ennek megfelelően megváltoztattam, és új teszteseteket írtam annak érdekében, hogy az alkalmazás lehető legnagyobb részét lefedjem és a tesztelés időt csökkentsem. Ezen kívül egységes, rendezett formában mentettem el a tesztelés során létrejött eredményeket. A minél nagyobb lefedettségnek és az eredmények rendezett tárolásának nagy előnye, hogy a hibák hamar megtalálhatók és javíthatók, így az említett alkalmazás a használat során már kevesebb hibával fog rendelkezni, ami a tesztelők munkáját – akik az alkalmazást gyakran használják – nagyban megkönnyíti, gyorsítja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.