Síkidomok közel konvex felbontása márvány vékonycsiszolati képek feldolgozási céljából

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Csorba Kristóf
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat alapvetően a GrainAutLine projekt keretében készült. A projekt célja a geológus hallgatók számára egy csúcstechnológiájú vékonycsiszolati képek feldolgozása céljából használatos grafikus felületet biztosítása. Ennek a grafikus felületnek egy funkcióját implementáltam a félév során.

A feladatom elsősorban is konvex dekompozíciót megvalósító algoritmusok keresése és az általam vélt legjobbnak a kiválasztása majd gyakorlatban történő megvalósítása volt. Másodsorban pedig, integrálnom kellett az eredményeket a GrainAutLine projektbe. A konvex dekompozíció során a nagy mátrixok jelenléte miatt egy LP (Linear Programming) Solvert is kellett alkalmaznom, melynek használata rengeteg kihívás elé állított.

Maga a program Qt fejlesztőkörnyezetben készült C++ programozási nyelven. Képfeldolgozáshoz a BSD licensz alatt kibocsátott open-source könyvtárat, az OpenCV-t használtam. Mivel a projekten többen dolgoztunk, így verziókövetés használata is szükséges volt, azaz a Git kezelés alapjait is elsajátítottuk.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.