Silverlight alapú edzésnapló

OData támogatás
Konzulens:
Vajk Tamás
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozatom témája egy olyan online alkalmazás fejlesztése, amely lehetővé teszi sporttevékenységek és étkezések naplózását, azok könnyed áttekintését és mindezekről visszajelzést, statisztikákat képes szolgáltatni, amelyeket a felhasználó elemezhet, és ezek alapján javíthatja sportolási vagy táplálkozási szokásait. Mindezt egy jól áttekinthető, bárki számára egyszerűen használható felhasználói felületen.

Az alkalmazás Silverlight platformon készült, a fejlesztéshez használható Microsoft .NET nyelvek közül a C#-ot választottam, és felhasználtam a WCF RIA Services technológiát, amely a kliens és a szerver közötti kommunikációt egyszerűsíti. Az adatok tárolása Microsoft SQL Serveren lett megvalósítva, az adatok elérését pedig az Entity Framework segíti.

A főbb megvalósított funkciói az alkalmazásnak a felhasználók bejelentkeztetése és regisztrálása, edzések felvitele, és áttekintő naptár megjelenítése. Belépéskor ez a naptár fogadja a felhasználókat, ahol áttekinthetik egy adott hónapban végzett edzéseiket. Innen érhetőek el az edzések és az étrend rögzítésére szolgáló felületek, az útvonalak kezelése, valamint a statisztikák szolgáltatása és azok elemzését segítő funkciók.

Szakdolgozatomban ismertetem a felhasznált technológiákat, azok előnyeit és hátulütőit, majd az alkalmazás felépítését és funkcióinak megvalósítását, végül kitérek bizonyos fejlesztési nehézségekre, tapasztalatokra és a továbbfejlesztési lehetőségekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.