„SimPowerSystem” erőmű beruházási szimulációs játék tesztelésének tapasztalatai és oktatásba illesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Raisz Dávid Márk
Villamos Energetika Tanszék

Szakdolgozatom a „SimPowerSystem” erőmű beruházási szimulációs játékkal és tesztelésével foglalkozik. Ez egy körökre osztott, több játékos által párhuzamosan játszható stratégiai játék, ahol erőművek létesítésével a játékosok értékesíthető energiához jutnak. Ezeket eladva profitra tehetnek szert, ami a további befektetéseket ösztönzi. A dolgozat első felében bemutatom a játék alapjait, felépítését és a modelleket, amik a számításokat végzi. Ez a jövőben felhasználói segédletként fog rendelkezésre állni a hallgatók számára, akik számítógépes gyakorlaton találkozhatnak a játékkal.

A program jelenlegi verziójával megismerkedve további ötletek halmozódtak fel a játéktér bővítésére, amik a játék továbbfejlesztését ösztönözhetik a későbbiekben. Bemutatásukat az elméleti alapok kezdem, majd a játékba ültetés lehetőségével folytatom.

Dolgozatom második része a tesztelés folyamatáról szól. A nehézségek lejegyzése mellett összefoglalom a tapasztalatokat a játék működéséről és ellenőrzéséről. A fellelt hibák kijavítására végiggondolt megoldásokat javaslok, néhány esetben további kiegészítés beépítésével. A gyakorlatok bevezetésére való tekintettel kezdeti beállítások kidolgozásával is foglalkoztam, amit a gyakorlatvezetők útmutatóként használhatnak fel az órák tartásához.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.