Skála gyakorló alkalmazás fejlesztése Windows Phone platformon

OData támogatás
Konzulens:
Cserkúti Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat témája egy skála gyakorló alkalmazás tervezése és fejlesztése Windows Phone mobilplatformra. Az alkalmazás elkészítésének motivációja, hogy lehetőséget teremtsen a gitározni vágyók számára a zenei skálák gyakorlására, és segítse őket a hangszer ehhez szükséges beállításának elvégzésében.

A program saját adatbázisában gyűjti össze a felhasználó számára releváns skálákat és a hozzájuk tartozó hangokat, melyekhez a gyakorlások alkalmával elért legjobb eredmény is párosítható. Az eredmények listája külön oldalon tekinthető meg. A gyakorláshoz egy praktikusan elkészített felhasználói felület tartozik. Ezen a skálához tartozó hangok egymást követően animálnak végig, miközben a telefon mikrofonja a felhasználó által a hangszeren játszott hangokat azonosítja. A felhasználó feladata a jelölt hangok megfelelő sorrendben és időben történő lejátszása. A játék során a felhasználó teljesítményét a program pontszámokban állapítja meg. Az applikációban elkészítésre kerül még egy hangoló gép, melynek a segítségével a gitár húrjait állíthatjuk be a megfelelő hangoláshoz mérten. Ezen felül a ritmikus készségek fejlesztését segíti egy metronóm, amely a kívánt tempó ütemében ad ki hangjelzést.

A dolgozat ismerteti a Windows Phone mobilplatform létrejöttének körülményeit, fontosabb eltéréseit és újításait a versenytársakhoz képest. Ezt követően specifikálja az elkészítendő alkalmazással kapcsolatos elvárásokat, röviden kitér a felhasználói felületek tervezésének alapjaira, és bemutatja a program egyes funkciói számára elkészített grafikus terveket. Végül leírást nyújt a funkciók megvalósítása során elvégzett fejlesztői tevékenységről, és példákkal szolgál ezeknek az eredményeiről, valamint kitekintést ad a jövőbeli fejlesztési lehetőségekről.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.