SkillTree: Önmotivációs interaktív képességfejlesztő alkalmazás

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Lengyel László
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Szakdolgozatom keretein belül célom volt egy olyan témát feldolgozni és hozzá egy szoftver megoldást készíteni, amely valamilyen területen hasznosnak bizonyul, nem pedig csak szakdolgozatként szolgál. A munkahelyemen sokszor hallottam olyan problémát, hogy nagyon nehezen találnak megfelelő tudással rendelkező embert, körülményes és időigényes a keresés.

Egy olyan szoftver megvalósítását tűztem ki célul, amely egyszerűvé teszi a különböző képességű emberek csoportosítását, nyilvántartását. Mivel egy grafikus felületen keresztül valósítja ezt meg, ahol pontokat lehet szerezni, egy online avatárra hasonlít, amelyben tisztán látszik a haladás bármilyen tanulási területen. Ez akár ösztönző is lehet sok ember számára, ösztönöz az önfejlesztésre.

Az alkalmazás szerver oldali komponensét JavaScript nyelven, NodeJS keretrendszer segítségével valósítottam meg. Az adatbázisnak MongoDB adatbázist választottam, mert törekedtem az egységes JavaScript nyelv használatára, és ez lehetőséget nyújt rá. A megjelenítésért felelős réteget HTML, CSS és JavaScript nyelven készítettem. A JavaScripten belül a bonyolultabb grafikus elemek megjelenítésére a PixiJS könyvtárat használtam.

Szakdolgozatomban bemutatom a felhasznált technológiákat, kitérek ezek fontosságára, miértjére. Ábrákkal szemléltetem az egyes elemeket, majd kódrészletekkel és magyarázattal mutatom be a megvalósításukat.

Készítek egy használati útmutatót is a szoftver egyszerű és effektív használatához, bár törekedni fogok arra, hogy magától következtethető legyen, egyszerű legyen a használata.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.