Social Network alapú alkalmazás fejelsztése

OData támogatás
Konzulens:
Kaszó Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság jelentős mértékben nyernek teret a közösségi oldalak, és az ezekre épülő alkalmazások. Az okostelefonok ill. egyéb hordozható eszközök (pl. táblagépek) megjelenésével lehetőség nyílt arra is, hogy az asztali gépeken kívül egyéb platformokról is csatlakozhassanak a felhasználók ezekhez a közösségi portálokhoz. Ennek eredményeképp gyakoribb és intenzívebb interakció vált lehetővé ezen oldalakkal, és ez új lehetőségek hatalmas tárházát nyitotta meg a közösségi hálózat alapú alkalmazásokat fejlesztő programozóknak.

Szakdolgozatomban alapvetően egy Windows Phone 7 platformra épülő közösségi alkalmazás elkészítését tűztem ki célomul. Az általam megvalósított szoftver a Super Alarm nevet kapta, és mint nevéből az sejthető, egy ébresztőóra alkalmazást takar – közösségi funkciókkal kiegészítve. Bár elsőre furcsának tűnhet az alapkoncepció, személyes tapasztalataim azt igazolják, hogy egyes embereknek igenis szüksége van ilyen jellegű alkalmazásra.

Igyekeztem arra törekedni, hogy az általam elkészített alkalmazás használható és szerethető legyen, és felhasználók széles bázisát célozza meg. Véleményem szerint ez sikerült is, remélem, ezzel mások is egyetértenek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.