Software As A Service jellegű időpontfoglaló rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Kis-Nagy Dániel Dávid
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A webfejlesztés világában nagyon ritkán mondhatjuk azt, hogy az alkalmazásunk kész van, nincs több teendőnk. Folyamatosan meg kell felelnünk a technológiai újdonságoknak, változó felhasználói igényeknek, a megrendelők újabb és újabb elvárásainak.

Nincs ez másképp a szakdolgozatom témáját adó online időpontfoglaló rendszer esetében sem. A 2013 tavaszán indult projekt fejlesztésében a kezdetektől részt veszek. Az első publikus verziót körülbelül egy évvel később adtuk ki. A fejlesztés azonban itt nem állt meg. Saját elképzeléseink és ügyfeleink visszajelzései alapján igyekszünk a piaci igényeket kielégíteni és új funkciókat megvalósítani.

Dolgozatom elején általánosságban ismertetem az online időpontfoglalás jellemzőit. Nagy vonalakban bemutatom, hogy mit jelent a „Software as a Service”, majd rátérek dolgozatom céljának kifejtésére.

A bevezető után rövid áttekintést nyújtok a fejlesztés során használt szerver- és kliensoldali technológiákról. Mielőtt rátérnék az alkalmazás kibővítésének részletezésére, először bemutatom annak alapjait.

Ezt követően, a szoftverfejlesztési feladatokon túl elvégzett üzemeltetés támogatási munkámat is ismertetem. Végül értékelem az elvégzett tevékenységeket és felvetek néhány továbbfejlesztési lehetőséget.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.