Sörfőzőház automatizálása

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat témája egy látvány sörfőződe automatizálása. Egy élelmiszeripari üzem megtervezésén és megvalósításán keresztül egy Programozható Logikai Vezérlő (Programmable Logic Controller - PLC) alapú rendszer sajátosságaiba ad betekintést.

Ismerteti a PLC eszközök sajátosságait, és az ezekre támaszkodó megoldások filozófiáját, és bemutatja a felhasznált fejlesztőkörnyezet jellegzetességeit, amikre szükség van, hogy OMRON eszközökön alkalmazást fejlesszünk. Bepillantást enged az irányítandó folyamatba, a sörfőzésbe, és annak biológiai és kémiai hátterével indokolja az elkészült rendszer tulajdonságait.

A szakdolgozat bemutatja egy üzem tervezésének lépéseit villamosmérnöki oldalról, eszközkiválasztáson, és kapcsolási rajz elkészítésén keresztül. Az elkészült programot bemutatja, a sörfőzés egyes szakaszait megvalósító programmal.

Kitér az elkészült ember-gép kapcsolatra, ahol az ergonómia és hasznosság által vezérelt döntéseket lehet közelebbről megismerni. Végül értékeli az elkészült munkát, és javaslatot tesz jövőbeli fejlesztésekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.