Sorozatfigyelő alkalmazás Windows 8 platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az internet sebességének növekedésével az emberek tévézési szokásai is átalakultak. Manapság már majdnem minden háztartásban elérhető szélessávú internetkapcsolat, mellyel bármilyen tartalom letölthető pár perc alatt. Az átlagember is egyre inkább az internetről letöltve nézi kedvenc sorozatait, így elkerülve a frusztráló reklámszüneteket, valamint a kötött vetítési időpontokat. Emellett újabb probléma merül fel Magyarországot tekintve, hiszen hazánkban a külföldi nagysikerű sorozatok általában több hónapos csúszással tekinthetők meg a tévében.

Ezek mellett egy sorozatkedvelő embernek számon kell tartania, a kedvenc sorozatainak vetítési időpontjait, valamint letöltési linket kell keresnie minden héten az új részhez. Ezeket a feladatokat a mai rohanó világban egyre nehezebb elvégezni, főleg ha valaki heti szinten 10-15 sorozatepizódot szokott megnézni.

A problémára egy olyan megoldást kellett találni, mely a modern kor elvárásainak megfelelve nyújt segítséget minden sorozatnéző számára, lehetőséget nyújtva a felhasználó számára sorozatok keresésére, kedvencnek jelölésre, valamint letöltésre. A szakdolgozat magvalósítása során további célként volt kitűzve új technológiák megismerése, alkalmazása.

Újdonság után kutatva az alkalmazás platformnak a Windows 8.1 operációs rendszert választottam, mely a 8-as számú változat frissítése. Az operációs rendszer által támogatott modern alkalmazások összefoglaló neve a Windows Store alkalmazások, mely elvárásainak megfelelően készítettem el én is a szakdolgozatom témájaként szolgáló sorozatfigyelő alkalmazást, kiegészítve értesítésekkel és naptárba szinkronizálással.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.