Sorozatfigyelő alkalmazás mobil kliensekhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a mobil eszközök, mint az okos telefonok illetve a tabletek egyre inkább életünk szerves részeivé válnak. Rengeteg kényelmi szolgáltatást nyújtanak a felhasználók számára, illetve szinte mindig rendelkezésre állnak hordozhatóságukból kifolyólag.

Ezen eszközök megjelenése teret nyitott a felhasználók számára a személyi dolgaik menedzselésére bárhol és bármikor. Ide tartozhatnak a munkai megbeszélések, ügyintézések is, de az olyan személyes dolgok is akár, mint például egy új film megjelenése, amiről a felhasználó nem szeretne lemaradni.

A fejlesztők dolga, hogy az egyes specifikus igényeknek, menedzselendő dolgoknak megfelelő alkalmazásokat elkészítsék. Rengeteg ilyen alkalmazás van a piacon, a legáltalánosabbak a naptáralkalmazások, de az extra kényelmi szolgáltatások érdekében tömegesen jelennek meg a terület specifikus alkalmazások is.

Rengeteg ember tölti szabadidejének egy részét a televízió, vagy számítógép előtt sorozatokat nézve. Ebből kifolyólag értelmet nyer egy olyan alkalmazás fejlesztése, mely lehetőséget biztosít a kedvenc sorozatainak adati böngészésére és menedzselésére.

A munkám során megvalósítottam egy Windows Phone alapú mobil alkalmazást, mely megpróbálja kielégíteni a fent említett igényeket. Ennek keretében létrehoztam egy teljes keretrendszert, mely ezt az alkalmazást szolgálja ki adatokkal, illetve egy további, Android alapú kliensalkalmazást is. A dolgozat az létrehozott alkalmazások és a keretrendszer bemutatásáról fog tehát szólni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.