Sorozatkövető alkalmazás fejlesztése ASP.NET és Android platformokon

OData támogatás
Konzulens:
Tóth Tibor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A kevés szabadidejében mindenki szeretne pihenni, kikapcsolódni, nem gondolni a mindennapi problémáira. Ehhez a legtöbben a különféle sorozatok megtekintését választják, amely nem is csoda, hiszen nagyon sok és sokféle létezik, mindenki könnyedén megtalálja a hozzá legközelebb állót, amivel a legjobban le tudja kötni figyelmét. Manapság az internet mindennapjainkká válásával a sorozatok is kinőtték a TV-t és már az interneten is jelen vannak, amellyel lehetővé válik, hogy ne csak fix időpontokban legyen lehetséges a nézésük.

Ahogy egyre többen választják a sorozatokat, úgy egyre többekben merülhetnek fel ezekkel kapcsolatosan újabb igények, mint például egy olyan szolgáltatás, amely a különféle sorozatokról naprakész információkat kínál, illetve a megtekintett sorozatok epizódjait lehet benne nyilvántartani, hogy mindig tudja a felhasználó, hol tart éppen. Mindehhez természetesen szükséges a mai trendeknek megfelelően a közösségi lehetőségek megteremtése is.

Szakdolgozatom célja egy olyan alkalmazás fejlesztése, amely ezen igényeket képes teljeskörűen kiszolgálni, méghozzá a manapság szinte mindenhol jelen lévő okostelefonokon, hogy minél komfortosabb legyen a használata. Azért, hogy a funkcióit megfelelően ellássa, saját webes hátteret biztosítok majd számára.

Jelen dolgozatomban, egy rövid bevezető után először be fogom mutatni a webes alkalmazások alapjául szolgáló ASP.NET Core platform tulajdonságait, lehetőségeit, majd az ezen a platformon írt webalkalmazásomat. Ki fogok térni arra, hogy ez hogyan képes naprakészen tartani az adatait. Ezután bemutatom majd az Android platformot, az azon történő fejlesztési lehetőségeket. Következő az androidos alkalmazásom bemutatása lesz, amely a korábban említett program funkcióit fogja kihasználni. Megemlítem majd a fejlesztés során felhasznált külső könyvtárakat. Mindkét platform esetében ismertetem a fejlesztés során felmerült problémákat, azok megoldásait, alkalmazott programozási technikákat, mintákat. Az elkészült alkalmazásokhoz készített teszteket is be fogom mutatni. A dolgozat végén pedig egy kis kitekintő gyanánt felvázolom majd a lehetséges jövőképet, továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.