Sorozatkövető alkalmazás fejlesztése Windows 8-ra

OData támogatás
Konzulens:
Fekete Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Összefoglaló

Manapság egyre több a minőségi, tartalmas szórakozást nyújtó TV sorozat, amit már nem csak a TV-ben fix időpontban nézhetünk, hanem az internet segítségével bármikor. Ezért méltán lett az emberek egyik kedvenc elfoglaltsága a sorozatnézés. Gyakran felmerülő igényé vált az elmúlt időben az olyan szolgáltatások megléte, amelyek segítségével naprakész információk érhetőek el, különböző közösségi szolgáltatásokkal összekapcsolva.

Szakdolgozatom célja egy olyan alkalmazás fejlesztése, amely ki tudja szolgálni ezeket az igényeket, a tartalomfogyasztást még komfortosabbá teszi, és egy közösségi élménnyel kapcsolja össze azt.

A Microsoft legfiatalabb operációs rendszere a Windows 8 és 8.1, új irányt vezetett be az alkalmazásfejlesztésbe.

Dolgozatomban bemutatom az általam választott Windows 8 platform sajátosságait, és alkalmazásom fejlesztése kapcsán ismertetem a felmerülő problémákat, az azokra választott megoldásokat, programozási technikákat, mint például dependency injection, MVVM. Bemutatom az alkalmazás képernyőinek felépítését, az általuk nyújtott funkciók implementálását C# és XAML technológiák használatával. Részletesen kitérek néhány platform specifikus szolgáltatásra is. Az adatokat egy ingyenesen elérhető webszolgáltatáson keresztül kérem le, mely elsősorban az amerikai készítésű sorozatokat tartja számon és sok számomra is hasznos közösségi szolgáltatást tud nyújtani. Kitérek arra is, hogyan integráltam be ezt a szolgáltatást az általam felépített alkalmazáskörnyezetbe.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.