Sous Vide hőkezelő készülék tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Géczy Attila
Elektronikai Technológia Tanszék

A félév során a feladatom egy Sous vide lassűfőző készülék vezérlésének megtervezése volt. Ez magában foglalja a szakterület jelenlegi állásának feltérképezését a lassúfőző készülékek terén, a készülék specifikációjának megalkotását, a szükséges funkciók felsorolását, a megfelelő alkatrészek kiválasztását és beszerzését, a készülék blokkvázlatának és kapcsolási rajzának illetve vezérlő szoftverének megtervezését, a prototípus megépítését és élesztését, majd a rendszer-identifikációt és optimalizálást.

Célom egy olyan készülék megtervezése volt, amely a kényelmes és egyszerű kezelőfelületet biztosít a felhasználó számára, emellett számos beállítást és hibanaplózási lehetőséget nyújt a szakszerviz részére. Egy ilyen készülék betöltené azt a piaci rést, amely a modern vezérlővel ellátott Sous vide lassúfőző készülékek területén jelenleg megtalálható.

Munkám során a szakirodalmi kutatások után kiválasztottam a megfelelő hardvereket és perifériákat, ennek ismeretében pedig megalkottam a vezérlőszoftver alapjait. A kész prototípussal végeztem rendszer-identifikációt a szabályzási paraméterek optimalizálásához, majd elkészítettem a tömeggyártás előkészítéséhez szükséges kapcsolási rajzot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.