Specifikáció és Recept objektumok keresése Enterprise Search segítségével SAP PLM területén

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozatom célja, hogy bemutassam az Enterprise Search technológiát, milyen fejlesztési feladatokban vettem részt, azok részletes ismertetése a követelmények kialakulásától egészen a kész termékekig.

A szakdolgozatom első fejezetében bemutatom az SAP szoftvergyártó vállalatot, ahol végeztem a szakdolgozatom.

A második fejezetben bemutatom a Product Lifecycle Management-et, és annak kettő fontos, a feladataimhoz szorosan kapcsolódó üzleti objektumát, a Recipe-t és a Specification-t.

A következő, harmadik fejezetben bemutatom az alkalmazott technológiákat, az SAP által használt ABAP programnyelvet, a webes környezetű programok fejlesztésére alkalmas Web Dynpro programozási modellt, az ehhez szorosan kapcsolódó Floorplan Managert, valamint a feladataim velejét adó Enterprise Search keresési megoldást.

A negyedik részben áttérünk a valós fejlesztési feladatokra. Bemutatom, hogy valósítottam meg, hogy lehessen Specification üzleti objektumokra keresni összetétel alapján. Ismertetem a Recept üzleti objektum kimenő és bemenő specifikációk százalékos előfordulása alapján való keresésének megvalósítását. Továbbá bemutatok egy harmadik, a kiírásban nem szereplő általam elvégzett fejlesztést, a Recipe üzleti objektum hozzárendelt üzem alapján való keresést. Mindhárom feladatot a követelmények megismerésétől, a tervezésen át egészen a fejlesztés végéig bemutatom.

Az ötödik és egyben utolsó fejezetben röviden kifejtem véleményem a szakdolgozatról és hogy mi mindent tanultam ez idő alatt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.