Sport aktivitást naplózó alkalmazás készítése Windows Phone platformra

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A napjainkban egyre népszerűbb, és egyre nagyobb ütemben fejlődő mobil technológiák számos olyan lehetőséget kínálnak az alkalmazásfejlesztők számára, melyek aztán vonzó megoldások létrehozását teszik lehetővé a felhasználói igények magas szintű kielégítése érdekében.

A Windows Phone - és ma már részben az aktuális asztali Windows 8.1 - operációs rendszer, a létrehozott alkalmazások publikálására egy új üzleti modellnek megfelelően online áruházon keresztül nyújt lehetőséget. E szolgáltatás kihasználásával, most alkalmam adódik egy alkalmazás fejlesztésének teljes életciklusát áttekinteni, és megtapasztalni az egyes területek velejáróit, kezdve a tervezéstől és a megvalósítástól, tartva a gondosan elvégzett tesztelésekig, majd a publikálásig, és az azt követő visszajelzések, hibák javításáig.

Szakdolgozatom célja, a fent említett elvek szem előtt tartása mellett egy Windows Phone platformon futó sport aktivitást naplózó alkalmazás elkészítésének bemutatása.

Az elkészítendő alkalmazás tipikus példája annak a sokszínűségnek, melyet egy mobiltelefon végkészüléken futó operációs rendszer kínálhat kihasználva a konkrét hardver sajátosságait, emellett viszont példát tud mutatni azokra a főbb fejlesztési elvekre, architektúrális mintákra is, melyek aztán később összetettebb asztali környezetbe is átültethetők. Az alkalmazás fejlesztésének bemutatása során előkerülnek azok a technológiák, melyek szükségesek egy-egy tipikus alkalmazásbeli réteg – mint a felhasználói felület, vagy az üzleti logika – megvalósításához, valamint kitekintést, és példát kaphatunk az ezen rétegek egyszerű és gyors bővítését lehetővé tevő különböző felhő alapú rendszerek használatára is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.