Sport nyomkövető alkalmazás fejlesztése Androidra

OData támogatás
Konzulens:
Kundra László János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a társadalom egyre inkább támaszkodik az okostelefonok, vagy más hasonló kézi eszközök használatára, megnövelve az igényt egyértelműen és könnyen használható alkalmazásokra. A felhasználók hajlamosak arra, hogy különböző márkák megvásárlásával, illetve népszerű aktivitásokba történő bekapcsolódással határozzák meg magukat, ezek a trendek megfigyelhetőek az alkalmazáspiacon is. A szakdolgozat projektben a célom egy sport követő alkalmazás fejlesztése Android platformra, ezzel támogatva azokat, akik szeretnék az előrehaladásukat követni bizonyos tevékenységek kapcsán. Így minden egyes alkalommal, amikor egyre előrébb jutunk egy-egy edzés során, könnyen megoszthatjuk az élményeinket barátainkkal közösségi médián keresztül.

Az elkészült alkalmazás egy nyomkövető, amely a telefon GPS, mobil hálózat, illetve WIFI által szolgáltatott koordinátákat használja fel a helymeghatározáshoz. Ezeket a koordinátákat egy helyi adatbázisban tárolja az eszközön, amire egy háromrétegű architektúra épül. A pályák és részletek megjelenítése térképpel történik, ezzel szolgáltatva felhasználóbarát információ vizualizációt az edzésekről. Az eredményeket közösségi médián is megoszthatjuk.

A szakdolgozat az imént bemutatott alkalmazás tervezésére és fejlesztésére fókuszál, építve az önálló laboratórium tárgyban kialakított keretrendszerre. A felhasználóbarát felület napjaink egyik legfontosabb aspektusa a hasonló alkalmazásokban, ezért ennek megvalósítására a legújabb Android technológiákat használom. Ezek a technológiák többek között a Navigation Bar, a TabHost és a ViewPager. Az alkalmazás saját mechanizmust biztosít a bejelentkezésre, illetve használható a Facebook is. A felhasználói adatokat különálló szerverre menti biztonsági okokból. A felhasználók számára többféle profil érhető el, amelyeket a különböző tevékenységekhez használhatnak, illetve kímélhetik az akkumulátor élettartamát.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.