Sport tracker alkalmazás fejlesztése iOS-re, Swift nyelven

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság az okostelefonok elterjedésének és a okos viselhető eszközök felfutásának köszönhetően a technológia rengeteg segítséget tud adni, hogy a társadalom egészségesebb legyen. Ennek az egyik formája a sportolásra való ösztönzés, ami sport tracker alkalmazásokban manifesztálódik. Ilyenből viszonylag sok található az AppStore-ban, éppen ezért nincs sok értelme egy újat implementálni, ami ugyanazt tudja mint a többi.

A Mooovy koncepciója az, hogy a motivációt a közösségi élménnyel éri el, aminek köszönhetően egy-egy futás sokkal intenzívebb lehet. A koncepció lényege, hogy különböző helyeken, de egy időben futó emberek közt virtuális versenyt teremtsen, így egy hasonló motiváló hatással bírjon, mint egy valós futóverseny.

Szakdolgozatom során ennek az iOS platformra való implementálást mutatom be. Részletesen kitérve az alkalmazás felépítésére és a legfrissebb, platformmal kapcsolatos technológiákra. Az alkalmazás prototípus jellegű, így sok olyan funkció kimarad belőle, ami a jelenlegi sport tracker-eknél alapnak mondható, ezeket a funkciókat a tovább fejlesztés fejezetben részletezem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.