Sportadminisztrációs webalkalmazás

OData támogatás
Konzulens:
Paróczi Zsombor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Manapság egyre fontosabbá válik az egészségtudatos életmód, amelynek fontos részét képezi a rendszeres sportolás. A sportolni vágyók és a sportoktatók információs igényének kielégítésében a gyorsan fejlődő technológia változatos megoldásokat biztosít. Vannak a piacon olyan alkalmazások, amelyekkel mérhetjük és elemezhetjük a teljesítményünket, viszont szervezést segítő applikációk idáig nem álltak rendelkezésre széles körben. Jelen szakdolgozatom erre kíván megoldást nyújtani.

A szakdolgozatomban megtervezett rendszer fő célja az elérhető sportválaszték bemutatása Budapesten, ugyanakkor reklám és marketing felületet is biztosít a sportszolgáltatóknak termékeik értékesítésére. Mindezek mellett a felépített rendszer a sportoktatók részére információkat és statisztikákat szolgáltat.

Az első fejezetben áttekintem egy sportlétesítmény és egy weboldal általános működését, különös figyelmet fordítva a foglalkozások, óraadók és pályák kezelésére.

A második fejezetben specifikálok és megtervezek egy adminisztrációs rendszert, amely kezeli a meghirdetett foglalkozásokat, azok oktatóit és részvevőit, valamint információkat nyújt egyéb lehetőségekről is (például pályafoglalásról), illetve bemutatom a piacon elérhető tartalomkezelő-rendszereket.

A harmadik fejezetben megvalósítok egy a specifikációnak megfelelő webalkalmazást.

Az negyedik fejezetben tesztelem és értékelem az elkészült munkát, majd az ötödik fejezetben javaslatokat teszek a rendszer jövőbeli fejlesztésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.