Sportaktivitás mérő közösségi mobilalkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Eredics Péter
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód kialakítására. Ennek az egyik legfontosabb része a rendszeres testmozgás megléte. A világ technológiai fejlődésének eredményeképpen ma már szinte minden ember rendelkezik okostelefonnal, amely nagy segítséget nyújthat sporttevékenységeinek, aktivitásának követésében, monitorozásában. Az egészség mellett a mai világban óriási szerepet kap a közösség fogalma. Az okoseszközök internethez való csatlakoztatásával pedig megnyílnak a kapuk a közösségi funkciók, szolgáltatások használata előtt.

Szakdolgozatomként egy olyan sportaktivitásmérő Android alkalmazás elkészítését vállaltam, amely magában foglal közösségi funkciókat is, így a kliensalkalmazás mellé annak szerveroldali komponenseinek megtervezése és implementálása is a feladatommá vált.

Az applikáció a futásra (és gyaloglásra) fogja helyezni a fókuszt. A használni kívánóknak lehetőségük lesz felhasználói fiókot készíteni maguknak (regisztrálni), hitelesítő adataiknak megadásával pedig belépni azokba. A belépett felhasználók ismeretségeket alakíthatnak ki egymás között, megtekinthetik egymás profiljait. Több fajta célkitűzéssel indíthatnak futóedzéseket maguknak, melyek befejeztével meg is oszthatják azokat, az erre jogosultak pedig láthatják ezt a hírfolyamjukon, ahol megtekinthetik statisztikáit, térképes felületen láthatják az útvonalát, lájkolhatják azt, továbbá kommenteket fűzhetnek hozzá.

A szakdolgozat keretein belül a feladataim ezen alkalmazás funkcionalitásának pontos specifikálása, mind a kliens- és szerveroldal megtervezése, majd az elérhető megvalósítási technológiáinak vizsgálata, melyek közül a megfelelőket kiválasztva az összes szükséges komponens implementálása, továbbá az elkészült rendszer működésének bemutatása, javaslattétel a további fejlesztési lehetőségekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.