Sportesemény szervező webalkalmazás fejlesztése Spring platformon

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mai világban egyre nagyobb szerepet kapnak a virtuális közösségek, amelyek segítségével egymástól távol élő emberek is könnyen kapcsolatban tudnak maradni. Gondolhatunk itt akár a Facebookra, Instagramra vagy az online társkeresőkre. A szakdolgozat célja egy olyan webalkamazás elkészítése, amely lehetőséget teremt a sportolni szerető embereknek, hogy sporteseményeket szervezzenek és ezekre jelentkezzenek, majd részt vegyenek rajta. A webalkalmazás által akár az egyetemi sport napot is könnyedén meg lehet szervezni.

A feladatom az volt, hogy megtervezzem azt a webalkalmazást, amiben kétféle szerepkör alapján lehet regisztrálni. Ezeknek megfelelően különböző funkciókat érnek el a felhasználók. Az egyik szerepkör a szervező, aki eseményeket tud kiírni. A szervező megadja a sportesemény helyét, idejét, jelentkezési határidejét, a résztvevők számát, opcionálisan nevezési költséget, az esemény leírását valamint a sport fajtáját. Ezeknek az eseményeknek tud kiírni sorsolást, valamint a sorsoláshoz tud eredményeket beírni. A másik szerepkör a sportoló, aki tud a szervező által kiírt eseményekre jelentkezni mind egyénileg, mind csapatban, valamint csapatokat alapítani, vagy csapatokat keresni és azokba be- és kilépni. Mindkét szerepkör tud létrehozni új sport típust, amelyeket meg tudnak adni a felhasználók, amikor létrehoznak egy eseményt vagy egy csapatot.

A szakdolgozat egy rövid bevezetés után mutatja be a tervezés, majd a fejlesztés egyes lépéseit, valamint a fejlesztés során felhasznált technológiákat. Végül a fejlesztés során felmerült érdekesebb problémák és azok megoldását mutatom be. A dolgozatot egy rövid összefoglalás zárja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.