Sporteseményekre fogadást biztosító portál fejlesztése Spring platformon

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban egyre népszerűbbé válnak a különböző sportfogadási lehetőségek, rengeteg embernek nyújtanak kellemes kikapcsolódást. Baráti vagy munkahelyi társaságok körében is egyre gyakoribb, hogy sportfogadási versenyeket szerveznek. A legnagyobb sportfogadási szolgáltatók azonban nem fektetnek hangsúlyt ezekre a közösségekre, így számukra nehézséget okozhat egy-egy verseny megfelelő lebonyolítása.

Szakdolgozatomban erre a problémára kínálok megoldást. Bemutatom egy olyan közösségi sportfogadási portál létrehozásának teljes folyamatát, amely az említett célcsoport számára biztosít megfelelő platformot a versenyek megszervezéséhez. Az alkalmazás lehetőséged ad a felhasználói számára, hogy egyszerűen testreszabják és menedzseljék bajnokságiakat. Az MVC tervezési minta alapján ismertetem az adatbázis, az üzleti réteg és a felhasználói felület megtervezését és megvalósítását. Munkámban a legnagyobb hangsúlyt a Spring keretrendszerre, azon belül is a következő moduljaira helyeztem: Spring Boot, Spring MVC, Spring Data, Spring Security és Spring Test.

A dolgozatomban bemutatom, miképp lehetséges az oldal és a jelenleg legnépszerűbb közösségi oldal, a Facebook összeköttetésének megvalósítása, biztosítva a biztonságos bejelentkezést és az autentikációt.

Az elkészült alkalmazás tesztelése különösen fontos, ezért unit és integrációs tesztekkel ellenőriztem a portál megfelelő működését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.