Sportfogadási tippeket adó alkalmazás fejlesztése Java alapú technológiákkal

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a mobil kliens alkalmazások, amikhez ha adatot szeretnénk kényelmesen tárolni elengedhetetlen a szerver oldali komponens. Továbbá, a HTML és kapcsolódó technológiák fejlődése miatt, a vastag klienseket felváltják a HTTP protokoll felett kommunikáló vékony kliensek. Böngészőn keresztül megvalósítható olyan funkcionalitás, amit eddig csak telepített, ebből kifolyólag nehezen és kényelmetlenül frissíthető programokkal lehetett.

A fejlesztés gyorsítására létrejöttek különböző ajánlások, programcsomagok, amik a gyakran felmerülő problémákra adtak megoldást. Az egyik elterjedt rendszer a Spring framework, ami a moduláris felépítése miatt, csak azokat a funkciókat biztosítja, amikre szükség van.

A feladatom a Spring keretrendszer és a hozzá csatlakozó komponensek megismerése, valamint a megszerzett ismeret gyakorlatba való átültetése egy web-alkalmazás formájában. Az alkalmazás fő célja, hogy a regisztrált, felhasználók sportfogadási tippeket kapjanak.

Prémium regisztrációval részletesebb és biztosabb tippek elérhetőek. A prémium tagság pénzügyi teljesítést igényel, amit az OTP bank internetes fizetési felülete biztosít.

Az adatok és entitások perzisztens tárolását relációs adatbázis végzi, Hibernate ORM keretrendszer segítségével.

A mobilitás érdekében egy Android kliens is készül, amit egy REST végpont szolgál ki. Ez a végpont JMS üzenetküldő csatornán keresztül kommunikál a CORE rendszerrel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.