Sportklubok tehetségkutatását segítő webalkalmazás fejlesztése JavaScript alapú technológiák segítségével

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A labdarugóklubok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az új, fiatal játékosok megtalálására. Ehhez elsősorban játékosmegfigyelőket alkalmaznak, akik eljárnak a mérkőzésekre, ahol elemzik a megfigyelt játékosokat különféle szempontok alapján, majd ezeket az elemzéseket a kluboknál dolgozó menedzserek összesítik, és kiválasztják a csapatba keresett pozíció betöltéséhez leginkább megfelelő játékost.

Jelenleg az elemzések elkészítéséhez általában nem használnak semmilyen digitális eszközt, a technológiai fejlődés látszólag ide még nem tette be a lábát. Papír alapon készülnek a riportok, amiket később feldolgoznak és archiválnak. Ez kisebb létszámú kluboknál nem jelent nagy akadályt, azonban ahol akár több csapat is van, sok alkalmazottal, ott már jelentősen bonyolódik e folyamat szervezése.

A feladatom során egy olyan rendszert készítettem el, ahol lehetőség van a fentebb említett keresési folyamatok menedzselésére. Ez magában foglalja egy kliens, és az azt kiszolgáló szerver fejlesztését.

Az elkészült alkalmazásban a menedzsereknek lehetőségük van keresésekhez játékosokat, illetve játékosmegfigyelőket hozzárendelni. A játékosmegfigyelők pedig készíthetnek riportokat az egyes játékosokról, ezekben elemezve őket különböző tulajdonságok alapján.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.