Sportklubok tehetségkutatását segítő natív mobilalkalmazás fejlesztése JavaScript alapú technológiákkal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A sportklubok egyik kulcsemberei a játékosmegfigyelők, akik folyamatosan új tehetségek után kutatnak. Feladatuk, hogy a klub által hirdetett pozíciókra játékosokat toborozzanak. Emiatt folyamatosan mérkőzésekre járnak, ahol a látottak alapján értékeléseket készítenek.

A játékosmegfigyelők a mai napig kiforratlan eszközök segítségével dolgoznak, amelyen egy nekik szánt szoftver jelentősen javítana. Szakdolgozatom célja, hogy bemutassam egy olyan mobilalkalmazás létrehozását, amellyel a játékosmegfigyelők ezen feladatok elvégzését átláthatóbbá és hatékonyabbá tehetik.

Az alkalmazás egy helyen kezeli a játékosmegfigyelő összes tevékenységét. Megtekinthetők a klub által hirdetett pozíciók leírásai, ahol látszanak a hozzárendelt játékosok is. Minden játékosról egy átfogó leírás áll rendelkezésre, mely kitér a róla készített értékelésekre is. Az egyes mérkőzésekről minden részletre kiterjedő értékelések készíthetők, ahol a játékosokat több szempont alapján lehet minősíteni.

Az alkalmazás a React Native JavaScript alapú, cross-platform keretrendszer segítségével lett elkészítve. Ez a technológia lehetővé tette számunkra, hogy az alkalmazást egy megosztott kódbázissal készítsük el mindkét platformra, illetve jelentősen csökkentsük a fejlesztési költségeket.

Ez a megoldás a későbbiekben tovább bővíthető: az alkalmazás kezelhetné a játékosmegfigyelő kitűzött mérkőzéseit, figyelmeztethetné közelgő határidőkre, illetve üzemelhetne teljes mértékben offline.

Szakdolgozatom keretében bemutatom a megoldás tervezési és megvalósítási lépéseit, a tervezői döntéseket, a felhasznált technológiát, valamint ismertetem az elkészült megoldást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.