Sportközpont irányító rendszer fejlesztése Laravel keretrendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozati témámnak egy sportközpont irányítására alkalmazás tervezését és elkészítését tűztem ki célul. A jelenleg telített piac ellenére úgy vélem, megfelelő mennyiségű újítással utat lehet törni egy új szoftvernek is.

Az alkalmazás célja, hogy megkönnyítse az amúgy munkaigényes adminisztrációs folyamatokat egy sportlétesítmény irányítása kapcsán. Fontos, hogy minimalizálja a hibalehetőségeket, segíti és gyorsítja a rendszerrel dolgozók munkáját, részben automatizálja is.

Modulokból álló webes alkalmazást terveztem, mivel számos előnnyel jár az asztali alkalmazásokhoz képest. A kliens eszközéről leveszi a lényegi terhelést, így egy mobil eszközről is akadásmentesen elvégezhetők a munkafolyamatok.

A rendszerben a létesítmény kezeléséhez szükséges entitásokat lehet felvenni és módosítani (dolgozók, termek, raktárak, gépek, jegyek, termékek, stb.). Minden művelet után a rendszer szinkronizál a többi felhasználóval, akik egyidejűleg használják az alkalmazást, így nem történik nem kívánatos esemény vagy felülírás.

A felhasználók létrehozásakor meg kell adni a jogkörét, így csak azokhoz a modulokhoz és funkciókhoz férhet hozzá, melyekre engedélyt adtunk. Olyan tartalomhoz nem férhet hozzá, melyhez nincsen jogköre, mivel a szerveren futó alkalmazás folyamatosan ellenőrzi, hogy ki és milyen műveletet kíván végrehajtani.

Az alkalmazás tesztelésekor több környezeten, asztali számítógépen és mobiltelefonon is hajtottam végre műveleteket és úgy módosítottam a kezelőfelületet, hogy ergonomikus legyen minden méretű és felbontású kijelzőn.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.