Sportolást segítő alkalmazás tervezése és fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Ebben a felgyorsult világban az emberek egyre kevesebb figyelmet fordítanak az egészségükre, az elhízottak aránya évről évre emelkedik, annak ellenére, hogy egyre divatosabbá válik az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás. A dolgozatom célja egy olyan alkalmazás tervezése és fejlesztése, melynek segítségével lehetőség nyílik a sportolni vágyóknak, vagy új sportokat megismerni kívánóknak edzőt találni.

Az első részében felmérem a jelenleg legnépszerűbb sport alkalmazások piacát. A kutatás során szerzett tapasztalatok alapján összefoglalom a készítendő alkalmazással kapcsolatos elvárásokat.

Az ezt követő részekben bemutatom az alkalmazás megvalósításának lépéseit. A megjelenítésért felelős alkalmazást az Angular keretrendszer segítségével implementálom. A keretrendszer működésének ismertetése után betekintést nyújtok a reaktív programozási paradigmába. A szerver oldali alkalmazás elkészítéséhez a Django keretrendszert használom, mely funkciói egy RESTful API-n keresztül érhető el. Az elkészült alkalmazást az Amazon felhő szolgáltatásai segítségével publikálom.

Az utolsó részben értékelem az elért eredményeket, valamint bemutatom az alkalmazás továbbfejlesztésének lehetőségeit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.