Sportolók telejsítményét mérő intelligens szenzorrendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szabó Sándor
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Feladatom egy olyan alkalmazás létrehozása, mely egy időben kommunikál több teljesítményt mérő szenzorral egy közös hálózaton belül.

Először is a diplomaterv során használt szenzorokat ismertetem egyenként, alapvető működési felépítésük, illetve mérési tartományuk és felhasználhatóságuk szerint.

Ezek után részletesen ismertetem a mérést végző eszközök kommunikációs protokollját, azaz az ANT+ protokoll struktúráját, a kommunikációt végző felek kapcsolattartási feltételeinek és az üzenetszerkezet felépítésének szempontjából.

A következő lépésben az ANT által kiadott tesztszoftver mérési összeállítását és a saját eszközökön végzett vizsgálat eredményeit részletezem, melyek hasznos információkkal szolgálnak a sportolók teljesítményét mérő intelligens szenzorrendszer fejlesztéséhez, főként az adatcsomagok gyakorlati felhasználásában

Végezetül magát az alkalmazást mutatom be, mely egyidejűleg több szenzorral képes fenntartani a kommunikációt, ezáltal megjeleníteni az eszközök által mért változásokat. A szoftver részletes ismertetése után, az eredmények kiértékeléséről és a program továbbfejleszthetőségének lehetőségeiről is említést teszek a szakdolgozatban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.