Sportrangsorolási algoritmusok összehasonlítása és továbbfejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Hatalmas számú bajnokságot rendeznek minden évben. Ezek különző módszereket használnak a meccsek ütemezésére és a játékosok rangsorolására, viszont a legtöbb jelenleg alkalmazott algoritmus működése szuboptimális. Több algoritmus előzetes rangsorolásra/eredményekre épít, ami az eredményeket pontatlanná teheti. Például a futball világbajnokságok több, mint 40%-ban nem a valódi második legerősebb csapat kapja az ezüstérmet.

Sok bajokságszervező szoftver érhető el a piacon, és több online szolgáltatás is létezik bizonyos típusú bajnokságok szervezésére. Több publikáció is született, melyben meccseredmények alapján rangsorolnak játékosokat.

Szakdolgozatomban bemutatom az előnyeit és hátrányait a jelenlegi módszereknek és szimulációt készítek az igazolásra. Több új algoritmust is kidolgozom, melyeket összevetek egymással és a jelenleg használt algoritmusokkal.

Bemutatom a tesztelési környezetet és a grafikus felületet, majd leírást adok a jelenlegi és új algoritmusokról és részletes összehasonlítást végzek. Végül az implementációról is ejtek pár szót.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.