Spring komponensek automatikus generálása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A többplatformos fejlesztés során gyakran kell megoldanunk ismétlődő feladatokat, sőt, néha olyan kódokat kell írni, amiket rövid konfigurálás után generálni is lehetett volna. A cél egy olyan, alkalmazásfejlesztést támogató eszköz készítése, amely segítségével egy többplatformos alkalmazás komponensei magas szinten leírhatók, és ebből a leírásból az egyes platformokra a megfelelő komponensek vázai és a komponensek közötti kommunikációt kezelő részek automatizáltan előállíthatók. Ezáltal az alkalmazásfejlesztés menete sokkal hatékonyabbá válik.

A dolgozat célkitűzése, hogy a tanszéki SOAL nyelvhez létrejöhessen egy olyan modul, ami Spring keretrendszerhez képes komponensek vázát generálni, amik aztán mikroszolgáltatásokként működhetnek együtt. Ebbe beleértendő, hogy az adatelérési rétegtől indulva, a szolgáltatásokon keresztül egészen a webes felhasználói felületig képes legenerálni a fájlok vázait.

Az elkészített megoldás könnyen beilleszthető a SOAL keretrendszerbe, támogatja a közvetlenül kommunikáló komponensekkel létrehozott architektúrát, valamint a mikroszolgáltatásokra épülő rendszer létrehozását. Nem csak teljes alkalmazások generálása lehetséges, hanem egy-egy osztály, interfész, entitás, enum, kivétel létrehozása is, ezért bármilyen fejlesztőnek ajánlható, akinek a munkája során ismétlődő jelleggel kell létrehoznia új osztályokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.