Stratégiai játék futtató webes rendszer

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dudás Ákos
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Jelen projekt célja egy rugalmas, nyitott környezet kifejlesztése, mely lehetővé teszi különböző megbízhatatlan forrásokból származó, egymással összekapcsolt programok JVM-alapú biztonságos futtatását. Ismeretlen, ellenőrizetlen kód végrehajtása természetesen komoly biztonsági feladat, mely részletes tervezést igényel annak érdekében, hogy a rendszer hatásosan védekezni tudjon a lehetséges támadások és sebezhetőség kihasználások ellen. Dolgozatomban bemutatom egy ilyen rendszer részletes tervezési- és működési folyamatát, valamint az azt kiegészítő kezelő modulokét. A haszált védelmi mechanizmusok nagyrészt a java platform biztonsági lehetőségein alapulnak, kiegészítve azokat egyéni megoldásokkal.

A keretrendszer továbbá leírja a modellt, melyre alapozva intuitív módon készíthetőek idiomatikus kliensek a rendszerhez, a gyakori programnyelvek — és leginkább a gazda java nyelv — stílusának megfelelően. Egy példa projekt keretein belül bemutatok egy tipikus felhasználási módot, végigjárva annak a fejlesztés során felmerülő tervezési döntéseit és megvalósítási vonatkozásait.

Továbbá a projekt megvalósít egy, az imént említett biztonságos futtatókörnyezetet felhasználó és működtető rendszert, mely kezelési- és információ megjelenítési lehetőségekkel látja el felhasználóit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.