Stressz szint mérése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Jobbágy Ákos Andor
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A szakdolgozat egy galvanikus bőrreflex mérésen alapuló stressz-szint mérő rendszer tervezését és kivitelezését mutatja be. A feladat során egy mikrokontroller alapú hardvert terveztem meg, és egy jelek kiértékelésére és rögzítésére képes szoftvert készítettem el.

Az első fejezetben röviden összefoglalom a feladat megértéséhez szükséges élettani ismereteket, áttekintést adok a forgalomban lévő hasonló eszközökről, illetve azokról a készülékekről, amelyekben hasonló elven alapuló mérést használnak.

A második fejezetben egy rövid, általános leírást adok a rendszer tervezéséről, és meghatározom a pontos specifikációt.

A harmadik fejezetben eljutok az alkatrészek kiválasztásától a komplett hardver összeállításáig. Részletes leírást adok az egyes modulokról, funkciójukról, és megindokolom a választásomat.

A negyedik fejezetben összefoglalom a beágyazott rendszerek lényegét, bemutatom a felhasznált mikrokontrollert, és rátérek a vezérlési algoritmusra. Komplett leírást adok a különböző logikai részekről, pontos funkciójukról és a beágyazott szoftver megírásáról.

Az ötödik fejezetben a felhasználói programot mutatom be. Összefoglalom, hogy mit láthatunk a főablakban, és hogyan történik a valós idejű kijelzés. Bemutatom a biovisszacsatolás lényegét, majd az ehhez kialakított vezérlést.

A hatodik fejezetben leírom a rendszer tesztelését.

A hetedik fejezet a pácienseken elvégzett mérésekről és a tesztelésről szól. Bemutatom a komplett rendszer működését mérés közben, és leírom a tesztelés menetét. A tesztek elvégzése után kiértékelem az eredményeket. Objektív értékelést adok arról, hogy a készülék mennyire alkalmas a stressz-szint változásának detektálására.

A nyolcadik fejezetben előre tekintek, és elméletben összeállítok egy boltban kapható prototípust. Leírom, hogy milyen változtatások szükségesek a fejlesztői változathoz képest.

Legvégül összegzem és értékelem a szakdolgozat-készítés során elvégzett munkát, valamint megvizsgálom a további fejlesztési lehetőségeket is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.