Szabadságnyilvántartó modul fejlesztése Oracle Time and Labor rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozatomat az Oracle Hungary Kft, Oracle Applications Labs szervezetében végeztem. Ez a csapat a belsős fejlesztésekért, karbantartásért és testreszabásokért felelős. Ebben a dolgozatban az Oracle HRMS (Human Resources Management System) rendszerén szerzett tudásomat mutatom be, továbbá ismeretem az OTL (Oracle Time and Labor) alapjait az egyik projektemen keresztül.

A munkámban megterveztem és implementáltam a teljesen szabadságolási és nyugdíjazási rendszert Franciaországra. A fő célom az volt, hogy az üzleti folyamatokat minél jobban kezelje a rendszer, miközben egyben automatizálom is azt. Szem előtt kellett tartanom a törvényeket melyek felmerültek az érvényesítési szabályoknál, mindezt úgy, hogy a felhasználói élmény megfelelő legyen.

Létrehoztam egy saját PL/SQL csomagot, melyben az alacsony szintű számításokat végzem el az adatbázisban. Az üzleti logika nagy részét FastFormulaban írtam, hogy adatbázis tárolt eljárásainak módosítása nélkül, használat közben is módosítani lehessen őket. Így az évre szóló szabadság napok száma könnyen módosítható a bérszámfejtők által. Az érvényesítési szabályok nem csak, hogy nem engedik elküldeni az adott heti munkaidőt, ha az törvényt sértene, hanem a hiba okát, továbbá annak lehetséges megoldását is közli a felhasználó felé.

Az élesítés utána eredmények alapján kijelenthető, hogy az implementáció sikeres volt. A bérszámfejtés sokkal könnyebben tudja követni az 1600 dolgozó egyenlegeit. A felhasználók is elégedettek az eredménnyel, mivel ez a továbbfejlesztett OTL nagyban megnövelte a lehetőségeiket a hiányzásaik követésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.