Szabályozási tartalékok kezelését végző SZTIR program működésének elemzése

OData támogatás
Konzulens:
Faludi Andor
Villamos Energetika Tanszék

A dolgozatban a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (MAVIR) egyik fő feladatához a VER üzemirányításához kapcsolódó szabályozási tartalékok kezelését dolgoztam fel. A Szabályozási Tartalékok Informatikai Rendszere ennek a feladatnak a megvalósítására lett létrehozva. A dolgozat elején elhelyezem a SZTIR-t a MAVIR rendszerébe illetve a rendszer megvalósulásához vezető utat mutatom be.

A folytatásban bemutatom a fontosabb folyamatokat, mindennek az alapjául szolgáló ajánlatbeadást, a tartaléktervezést és a szabályozást valamint szorosan a rendszer működéséhez kapcsolódó egyéb funkciókat, amelyek nem közvetlenül üzleti folyamatok.

A NIP-ben alkalmazott, valamint az innen kiváló és a SZTIR-ben továbbfejlesztett feladatok összehasonlításához előbb a NIP-ben alkalmazott működési elvet mutatom be, majd részletesen ezen feladatok megvalósulását a SZTIR-ben, és az itt már ténylegesen alkalmazott optimalizációt.

A dolgozat végén összefoglalom az új rendszer előnyeit, esetleges továbbfejlesztési lehetőséget, valamint bemutatok egy általam végzett fejlesztést a rendszeren.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.