Szálláskezelő rendszer tervezése és fejlesztése Android támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozat keretében bemutatásra kerül egy szoftverrendszer, melynek feladata egy szálláskereső és –kezelő szolgáltatás megvalósítása, amely elérhető web böngészőből és mobil telefonról egyaránt. A fejlesztés során felhasznált eszközök pedig részét képezik a kor vezető új technológiáinak, megoldásainak.

A szoftverrendszer megalkotásának céljai között szerepelt annak bizonyítása, hogy a mai modern iparban össze lehet állítani egy olyan társadalom számára hasznos szolgáltatást, melynek alacsony használati intenzitás mellett egyáltalán nincsenek fenntartási költségei. Ennek érdekében bemutatásra kerülnek a ma használható felhő alapú vékonykliens alkalmazások futtatására alkalmas úgynevezett Platform as a Service (PaaS) szolgáltatások, majd bővebben szó esik a Google ilyen szolgáltatásáról, amelyben a szóban forgó rendszer szerver komponense is készült.

Másik célja a szoftverrendszernek bemutatni, hogy a mai multifunkciós okostelefonokra – melyek internet kapcsolattal, különféle szenzorokkal, kamerával,GPS vevővel stb. rendelkeznek – fejleszthetőek olyan alkalmazások, melyek a rendelkezésre álló hardver segítségével egy percre rövidítenek olyan feladatokat, melyek néhány éve még cél hardvert és/vagy több tíz perc időráfordítást igényeltek. Ennek keretében bemutatásra kerülnek a ma használt – és Európában elterjedt – mobiltelefon platformok, különös tekintettel a szoftverrendszer kliens komponensét futtató Android platformra.

A dolgozat további részében fokozatosan bemutatásra kerülnek a szoftverrendszer megtervezésének és megvalósításának lépései. Terítékre kerülnek a tervezés során felvetődött választási lehetőségek a választott út indoklásával, valamint a megvalósítás során adódó nehézségek és azok megoldásainak bemutatásával. Végül az elkészült rendszer a majdani felhasználók szemszögéből is kifejtésre kerül.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.