Szállításszervezési megoldás kialakítása Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozatom első részében, vagyis a Bevezetésben (1. fejezet) a Microsoft Dynamics NAV-ról mint vállalatirányítási rendszerről, a C/AL programozási nyelvről fogok írni. Ebben a fejezetben fogok logisztikával, illetve ezzel kapcsolatos fogalmakat bevezetni sok irodalmazással.

A következő fejezetekben (2. fejezet – 6. fejezet) a konkrét feladatom tervezését és megoldását fogom ismertetni. Először összeszedem azokat a funkciókat, amik megtalálhatók a rendszerben és a feladat megoldásához szükségem van rá. Ezután, ugyanebben a fejezetben (2. fejezet), következik azoknak a funkcióknak a leírása, amelyek nem találhatók a rendszerben, vagyis létre kell hozni őket. Ezt követően megmutatom a hiányzó funkciók létrehozásának módját külön fejezetben (3. fejezet). Ha ezzel végeztem, akkor a feladat legnehezebb részét, vagyis a kapacitásoptimalizáló algoritmust fogom leírni először szöveges formában, majd utána ezen algoritmust kódrészletekkel is bemutatom. Két külön fejezetet (4. és 5. fejezet) szánok ennek. Fontos, hogy még ebben a szakaszban, de egy külön fejezetben (6. fejezet) írom le, hogy hogyan tudok tesztadatokat a rendszerbe tölteni tesztelés céljából.

A feladatommal kapcsolatos utolsó nagyobb részben (7. fejezet) a tesztelésről és a továbbfejlesztési lehetőségekről fogok értekezni. Először a különböző eredményeket fogom körüljárni diagramokkal. A tesztadatokat ennek megfelelően fogom kitalálni. A tesztelés eredményét, tanulságait fogom megosztani. A tesztelés után már csak a továbbfejlesztési lehetőségekről fogok írni. Itt javaslatot fogok tenni arra, hogy milyen továbbfejlesztési lehetőségeket látok a programban.

Már csak két nagyobb fejezet maradt a szakdolgozatom végére. Az egyik az Irodalomjegyzék, ahol az irodalmi hivatkozások találhatók. A másik a Függelék, ahol a program működésénél fontos képernyőképeket lehet egyben megnézni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.