Számlázási megoldás illesztése futárszolgálati alkalmazáshoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A félév folyamán a Diploma munkám elkészítése volt a fő feladatom. A diplomamunkámat a Netlife cégnél készítettem. A feladatom az volt, hogy egy már meglévő futár alkalmazást, alkalmassá tegyek számla készítésére. A feladat nagyon sokszínű volt és szerteágazó, nagyon sok új technológiával ismerkedtem meg. Ezenfelül sok emberrel kellett felvennem a kapcsolatot. Egyrészt a Futár alkalmazást használó céggel kellett kommunikálnom, hogy milyen igények lesznek a számlázóval kapcsolatban, másrészt a különböző online számlázó cégekkel is fel kellett vennem a kapcsolatot.

A diplomamunka feladatom az volt, hogy egy már meglévő futár alkalmazásba integráljak egy számlázó rendszert. Ehhez először tanulmányoznom kellett a jelenlegi online számlázó rendszereket és a hozzájuk tartozó API-kat (Application Programing Interface). El kellett döntenem, hogy egy már meglévő „dobozos” megoldást használok vagy saját számlázó rendszert írok. Ezek után meg kellett ismerjem a futár applikáció működését, fel kellett mérjem az igényeket a számlázóhoz. Ezek után el kellett végezem a megfelelő változtatásokat az applikáción. Létrehoztam 3 új funkciót az applikációban és elvégeztem egyéb szükséges változtatásokat is a már meglévő funkciókon. A megfelelő működés érdekében módosítanom kellett az adatbázist is. Az új funkciókat az alkalmazásban SAPUI5 technológia segítségével valósítottam meg. A saját adatbázisunkkal a kommunikációt OData kérések segítségével oldottam meg. Az api hívásokat jQuery technológia segítségével ajax hívásokon keresztül oldottam meg.

A szakdolgozatban első részében találjuk meg az igényfelmérést és az applikáció által kezdetben ellátott feladatokat. Megismerhetjük, hogy hogyan választottam ki a számlázás megoldására alkalmas legmegfelelőbb megoldást. Ezek után részletesen tárgyalom a feladatom elvégzéséhez felhasznált technológiákat. Végül pedig megismerhetjük, hogy hogyan állt össze az összes technológia egy használható Multiplatform webes alkalmazássá.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.