Személyes blog tervezése és készítése Yii keretrendszer segítségével

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Webes alkalmazások tervezésére és fejlesztésére a keretrendszerek általában a hasznos segítséget nyújtanak A több elérhető keretrendszer közül Yii Framework nyújt hasznos eszközöket webes alkalmazás ok tervezéséhez és ad egyszerű felület kezelésére komplex feldolgozására . A Yii bármilyen webes alkalmazás fejlesztésére alkalmas, az egyik felhasználása a Yii keretrendszerben a személyi web blog.

Mivel a Yii Framework alapul MVC (Model -View- Controller ) modell , megtanultam , hogyan kell alkalmazni MVC modellt a PHP , a MySQL és az Apache szoftverfejlesztés során. Elterjedtségének előnye MVC modell használata, amit a web blog esetén is követek. A függetlenség és az együttműködés MVC modell erőssége , ami azt jelenti, hogy a Modellt ( adatbázis), Viewt (interface), Controllert (vezérlő) külön kezeli , de a kapcsolatok ellenőrzötten és könnyen kezelhetők még bonyolult webes programozás esetén is. Az MVC modell lehetővé teszi számomra, hogy megértsem, és lássam, hogy ugyanazt az eredményt hatékonyabban is meg tudom valósítani. További előny, hogy a továbbfejleszthetőség is lehetséges marad a blog jelenlegi munkafázisa után is. A korábbi funkciókat újraírom, az elejétől a végéig Yii keretrendszerben végzem a fejlesztést, hozzátéve néhány funkciót, ettől az internetes blog praktikusabb és értékesebb lesz.

Az alapvető folyamatok (regisztráció és bejelentkezés), ahogy a legtöbb az SNS honlapján alkalmazta a regisztráció az új felhasználók számára, elérhetők. A rendszerben phpMyAdmin segítségével végeztem a hozzászólások és az internetes blog összekötő táblák kialakítását, az elsődleges kulcs és idegen kulcs beállítását. Bemutattam a CRUD (Create , Read , Update és Delete) generátor a GII ( kód generátor) kezelését. Végül a tartalmat (a web blog áll 4 fő témája Dél-Koreával kapcsolatos) ismertetem.

Ennek a munkának a célja, hogy megvizsgálja a webes alkalmazás tervezését és a Yii Frameworköt részletesen. Szeretném megmutatni a web blog építésekor alkalmazott eljárásokat és elveket. Azt is bemutatom, hogy a további feladatokat, hogyan szeretném végezni, és milyen problémákba ütköztem a feladat elvégzése során .

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.